DayClaire’s story so far…

‘You will never be able to escape from your heart, so it’s better to listen to what it has to say’

Tja, wat doe je als er dagelijks honderden gedachten door je hoofd schieten, die allemaal betrekking hebben op alles wat zich buiten ‘jouw’ land bevindt? Als je opstaat en naar bed gaat met het gevoel dat er iets niet klopt en dat jouw thuis niet aanvoelt als een comfortabele tweede huid, zoals je wel bij de mensen om je heen ziet? Dan kan je denk ik, het beste maar gewoon luisteren naar die inner-alarmbells, anders blijf je het gevoel houden dat je op het verkeerde pad zit. Ga maar op weg, durf om je heen te kijken. Durf je gevoel bovenje ratio te plaatsen. Leef vanuit je hart en zie wat er van komt.

‘She took the leap and built wings on her way down’

Dus mijn gevoel zei elke dag “GA DAN WE-HEG!”, en ik besloot hiernaar te luisteren. Ondanks mijn hippy-roots, begreep ik wel dat er gewerkt moet worden om weg te kunnen blijven, maar ergens vijf of zes dagen in een winkel of café te moeten staan was me niet avontuurlijk genoeg. Er moest dus rigoureus -zoals ik kan zijn- een plan komen. Één van mijn grootste passies is schrijven, dus ik wilde sowieso als freelance copywriter vanachter mijn laptop kunnen blijven werken. Maar, ik paste ook al op sinds mijn vijftiende en ik besefte mij dat deze combi mijn ‘ticket to the world’ was. Ik zou oppas blijven, maar dan natuurlijk wel op een grensverleggende manier: een eigen nanny service opzetten, om zoveel mogelijk mensen (zowel inwoners als vakantiegangers) van betrouwbare oppas te kunnen voorzien. De volgende vraag was: waar?! Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Veel gezinnen bij wie ik opgepaste -en tevens ikzelf- vierden graag vakantie op Ibiza en naar het scheen woonden er ook veel Nederlanders op dit paradijselijke stipje in de Middellandse Zee. De ideale plek dus om een oppasservice te beginnen! Impulsiviteit ten top, want vier weken later begon mijn nieuwe leven. DayClaire Nanny Services was born en ik had geen idee wat me te wachten stond…

‘Imagine a new story for your life and start living it’

Tussen de chaos door van het opzetten van een bedrijf op Ibiza en het loslaten van alles wat mijn leven in Nederland vormde, moest ik natuurlijk ook nog een logeerplek vinden. Ik kende zelf niemand op het eiland dus ik ben in mijn netwerk gaan spitten. Ik werd per email voorgesteld aan een engel in de vorm van een alleenstaande, artistieke moeder van drie kids. In ruil voor een helpend handje zo nu en dan, mocht ik bij hun verblijven. De mam en ik waren bij aankomst direct als twee handen op één buik. Dat sterkte mijn geloof dat Ibiza de juiste plek voor mij was. Die warme band ten spijt, kreeg ik het vrijwel direct na aankomst zo druk met oppasaanvragen voor DayClaire, dat ik me schuldig begon te voelen voor het immer afwezig zijn thuis. Ik zocht een plekje voor mezelf en heb me de zomer doorgezwoegd, met de hulp van vele lieve nannies. Ondertussen kreeg men in Nederland lucht van mijn succes en voor ik het wist werd ik geïnterviewd -via skype- door het Parool en vervolgens hing Radio RTV Noord-Holland aan m’n krakende lijn! DayClaire werd zo hartelijk ontvangen op het eiland dat er snel genoeg samenwerkingen met villaverhuurbedrijven werden opgezet, als ook met wedding- en eventplanners en conciërgebedrijven. Vele inwoners maakten gretig gebruik van de DayClaire babysitters en ook wisten BN’ers ons al snel te bereiken, net als diverse andere media!

‘It is the possibility of having a dream come true that makes life interesting’

Inmiddels zijn we drie zomers verder en the only way is up! We werken hard met een super leuk team van de liefste nannies en as we speak bouwen we DayClaire uit met een online magazine, zodat ik mijn passie voor schrijven kwijt kan én tevens zal DayClaire vanaf de winter ook een vestiging op Curacao hebben! En ook dat is weer enkel het begin… Blijf je onze avonturen volgen?

Liefs Claire

Comment